Klimatkompenserade frakter

Tarjoamme ilmastoystävällisen toimituksen

Teemme kaikkemme vihreämpien verkkokauppaostosten vuoksi. Tällä hetkellä toimimme ilmastokompensoitujen toimitusten, kierrätysmateriaaleista valmistettujen pakkausten ja aurinkoenergian parissa.

Hiilidioksidipäästöjen kompensointi

Jokaisella verkkokauppatoimituksella on oma ilmastovaikutuksensa hiilidioksidipäästöjen muodossa. Siksi pyrimme ilmastokompensoimaan kaikki lähettämämme paketit. Se on kestävän kehityksen investointi, joka ei maksa sinulle kuluttajana yhtään ylimääräistä.

Ilmastokompensointi tarkoittaa sellaisten projektien taloudellista tukemista, joiden toiminta vähentää hiilidioksidipäästöjä vähintään saman verran, kun toimituksistamme aiheutuu.

1,9 miljoonaa puuta

Ympäristökonsulttiyritys Tricorona Climate Partner on auttanut meitä vähentämään hiilidioksidipäästöjämme. He ovat laskeneet keskimääräiset kuljetuskohtaiset hiilidioksidipäästöt edellisen vuoden lukujen perusteella. Vuoden aikana toteutettava ilmastokompensaatiomme perustuu näihin lukuihin. Uusi laskelma tehdään vuosittain.

Kompensoimme ilmastovaikutuksia puiden istuttamisella Panamassa Gold Standard -sertifioidun Tropical mix -projektin kautta. Projektin aikana on istutettu yli 1,9 miljoonaa puuta. Ekologisten hyötyjen lisäksi puiden istutuksella on myös suuria sosiaalisia etuja. Osa puiden istutusalueista käytetään kestävään kaakaontuotantoon, mikä edistää paikallista taloutta.

Vihreämpää kartonkia

Toimituksissamme käyttämämme laatikot on valmistettu FSC-sertifioidusta materiaalista ja koostuvat koosta riippuen 60-100 %:sesti kierrätysmateriaalista. FSC, Forest Stewardship Council, on riippumaton, kansainvälinen organisaatio, joka työskentelee ympäristöystävällisen metsätalouden puolesta maailmanlaajuisesti.

Tilaukset pakataan laatikkoon, joka antaa riittävän suojan mutta ei sisällä tarpeetonta tyhjää tilaa. Lisäksi laatikot pinotaan huolella niin, että kuljetukset ovat mahdollisimman tehokkaita.

Jos lisäsuoja mahdollisia kolhuja vastaan on tarpeen, lisätään toimituslaatikoihin ilmatäytteistä muovia. Se on valmistettu 70 %:sesti kierrätysmateriaaleista. Muovi ei paina juuri mitään, ja täyttyy ilmalla silloin kun sitä käytetään. Se säästää myös kuljetuksissa.

Kun tyhjennät muovin ilmasta ja kierrätät sen, varmistat, että se käytetään myös uudelleen.

Aurinkoa, tuulta ja kivilämpöä

Morgongåva ja sen suuri kuljetuskeskus sijaitsee 40 kilometriä Uppsalasta pohjoiseen. Kaikki verkkokauppatilausten tuotteet lähtevät sitä kautta asiakkaillemme. Katolla on Ruotsin suurin sähköntuotantoon tarkoitettu aurinkosähkölaitos. Suuren tilan lämmitys tapahtuu energiatehokkaan kivilämmön avulla.

Tukholmassa sijaitsevan myymälän ja toimiston sähkö puolestaan tulee tuulivoimalasta, jonka osakkaita olemme.

Tyytyväisiä, muttemme vieläkään valmiita

Olemme viime vuosina tehneet paljon vihreämmän verkkokauppamme teen. Emme kuitenkaan ole vielä valmiita, vaan haluamme jatkossakin kehittää verkkokauppaamme entistäkin ympäristöystävällisemmäksi.


Tropical mix -projektin
Kompensoimme ilmastovaikutuksia puiden istuttamisella Panamassa Gold Standard -sertifioidun Tropical mix -projektin kautta. Ekologisten hyötyjen lisäksi puiden istutuksella on myös suuria sosiaalisia etuja.


Kirjaudu sisään
Valitse maa