Morakniv AB - Ruotsalaiset laatuveitset Moralta

Ruotsissa sijaitsevan Mora-kaupungin ympäristössä teräviä veitsiä on valmistettu noin 400 vuoden ajan. Veitsenvalmistuksen pitkät perinteet ja erittäin suositut Mora-puukot ovat nostaneet Moran kansainväliseen tietouteen. Nykyään Morakniv AB onkin maailmanlaajuisesti tunnettu merkki.

Morakniv AB:n juuret ulottuvat Frost-Erik Ersonin ajoneuvotehtaalle, joka perustettiin vuonna 1891 Östnorin kylässä Morassa. Tehdas valmisti kelkkoja, vaunuja ja puukkoja. Aluksi puukot valmistettiin tehtaan omaan käyttöön, mutta ei mennyt kauaa kun niistä tuli haluttua vaihtotavaraa matkustavien kauppiaiden keskuudessa.

Kauppiaiden mukana puukot levisivät Morasta muualle Ruotsiin ja myös Eurooppaan. Puukoista tuli nopeasti suosittuja käsityö- ja veistopiireissä. Vuonna 1904 ajoneuvotehtaalla oli 10 työntekijää ja se valmisti 19 000 veistä vuosittain.

Vuonna 1912 Frostin vanha työntekijä Krång-Johan Eriksson perusti oman puukkotehtaansa Östnoriin. Hän halusi nimittäin kokeilla onneaan yhdessä toverinsa Lok-Anders Mattsonin kanssa.

Östnorin kylä kasvoi tasaisesti 1900-luvulla, ja eri yritysten välisestä kovasta kilpailusta huolimatta alueella vallitsi yhteenkuuluvuuden tunne, Östnorin henki. Alueen yrittäjät auttoivat auliisti toinen toisiaan.

Krång-Johan Erikssonin Knivfabrik kasvoi useiden yritysostojen myötä, ja 1990-luvun lopulla se yhdistyi Frosts Knivfabrikin kanssa. Vuonna 2005 yritykset vaihtoivat yhteiseksi nimekseen Mora of Sweden.

Vuodesta 2016 lähtien yrityksen nimi on ollut Morakniv AB, ja sen koko tuotanto on KJ Erikssonin vanhoissa tiloissa. Morakniv AB on itse vastuussa tuotannon jokaisesta vaiheesta, minkä ansiosta he hallitsevat tuotantoa kokonaisuudessaan. Tällä varmistetaan, että kaikki Östnorissa valmistetut puukot vastaavat samaa korkeaa laatustandardia kuin ne ovat vastanneet jo 125 vuoden ajan.

Erinomaisen laadun ansiosta Morakniv AB on päässyt Ruotsin kuningashuoneen hovihankkijaksi.

Näytä suodattimet Näytä vähemmän
Suodatus
Hinta
Varastossa
Näytä
Järjestä
Morakniv AB Morakniv AB
Kelluva Mora-puukko Kelluva Mora-puukko
Metsään ja kalastusretkille
30.70 €
Osta
Tietoja
Morakniv AB Morakniv AB
Kelluva Mora-puukko sahalaidalla Kelluva Mora-puukko sahalaidalla
Laadukas retkeilyveitsi, joka kelluu vedessä
30.70 €
Osta
Tietoja
Morakniv AB Morakniv AB
Mora-puukko kipinäraudalla ja hiomakivellä Mora-puukko kipinäraudalla ja hiomakivellä
Superterävä selviytymisveitsi hiiliteräksestä valmistetulla terällä
84.56 €
Tuotevahti
Näyttää 3 / 3 tuotetta
Kirjaudu sisään
Valitse maa